Στο 11,8% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου
Στο 11,8% κινείται σήμερα Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, όταν την παρελθούσα Παρασκευή βρισκόταν στο 19,4%. Οι αποδόσεις σε όλες τις διάρκειες του ελληνικού χρέους υποχώρησαν μετά τη συμφωνία για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η αβεβαιότητα που είχε επικρατήσει το προηγούμενο διάστημα είχε παραλύσει την αγορά.
Στο 11,8% κινείται σήμερα Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, όταν την παρελθούσα Παρασκευή βρισκόταν στο 19,4%.
Οι αποδόσεις σε όλες τις διάρκειες του ελληνικού χρέους υποχώρησαν μετά τη συμφωνία για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η αβεβαιότητα που είχε επικρατήσει το προηγούμενο διάστημα είχε παραλύσει την αγορά.
Οι εξελίξεις αυτές είχαν διώξει από τα ελληνικά ομόλογα ακόμη και κερδοσκοπικά κεφάλαια που ειδικεύονται στην αγορά χρέους χωρών με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δευτερογενή αγορά περιλαμβάνουν κρατικά ομόλογα με βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη διάρκεια, ενώ συναλλαγές έχουν αρχίσει να διενεργούνται και σε ομόλογα εταιρειών σε μεγάλο βαθμό από την ελληνική αγορά, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη