Γερμανοί Πράσινοι: Ο Σόιμπλε σαμποτάρει έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα
Έντονη κριτική στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινής εξόδου» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασκούν οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και 'Αντον Χοφράιτερ, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα. «Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και αντισυνταγματική» τονίζουν.
Έντονη κριτική στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινής εξόδου» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασκούν οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και ‘Αντον Χοφράιτερ, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα.
«Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και αντισυνταγματική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για μια τέτοια πρόταση το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, δηλώνει ότι «αυτό που πρότεινε η Αθήνα δεν επαρκεί ούτε κατά διάνοια -προπάντων διότι η χρηματοδοτική ανάγκη είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι πιστεύαμε ως τώρα».
Ο ίδιος εκτιμά ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο να απαιτεί επίμονα βελτιώσεις, και θέτει θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

