Ξεμπλοκάρει το Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων
Ύστερα από μπλοκάρισμα πέντε χρόνων ανοίγει ξανά το Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και μετά 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν 1.343.000 δικαιώματα το 2008 -και πλήρωσαν 35 ευρώ ανά δικαίωμα- θα λαμβάνουν και ταχυδρομικά τις σχετικές ενημερώσεις από το Κτηματολόγιο.
Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2008 έγινε η πρώτη φάση της κτηματογράφησης στον Δήμο της Αθήνας και υποβλήθηκαν οι αναγκαίες δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες. Την ίδια χρονιά προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση, προκειμένου δηλαδή να γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων. Σε αυτόν συμμετείχαν δύο εταιρείες με στόχο ο ανάδοχος να είχε οριστεί έως το 2010.
Ωστόσο, οι εντάσεις και οι προσφυγές στα δικαστήρια μεταξύ των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχαν ως αποτέλεσμα την πολύχρονη καθυστέρηση της κτηματογράφησης στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»



