Πρώτα κοινά ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας – Αιγύπτου
Τα πρώτα κοινά ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσία - Αιγύπτου, με την ονομασία «Γέφυρα φιλίας 2015», ξεκίνησαν στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα ναυτικά γυμνάσια των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια προσέγγιση μετά την εκλογή του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, θα διαρκέσουν έως την Κυριακή.
Τα πρώτα κοινά ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσία – Αιγύπτου, με την ονομασία «Γέφυρα φιλίας 2015», ξεκίνησαν στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό. Τα ναυτικά γυμνάσια των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια προσέγγιση μετά την εκλογή του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, θα διαρκέσουν έως την Κυριακή.
«Σήμερα το πρωί, σκάφη του ρωσικού και του αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσαν από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας», ανακοίνωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο πλοίαρχος Βιατσεσλάβ Τρουχάτσοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
«Τις επόμενες ημέρες, τα σκάφη των δύο στόλων θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας, έρευνας και διάσωσης πλοίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα και έρευνας για ύποπτα σκάφη», πρόσθεσε.
Το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, συμμετέχει στα γυμνάσια αυτά, όπως και ένα αποβατικό πλοίο, ένα πυραυλοφόρο και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού του ρωσικού Πολεμικου Ναυτικού.
Η Αίγυπτος ανέπτυξε από την πλευρά της δύο φρεγάτες, δύο πυραυλοφόρα σκάφη και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μονακό: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μίροτιτς ενόψει Παναθηναϊκού
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «δράκου» του Πειραιά
- Ντόναλντ Τραμπ στο Graceland: Όσα είπε για τον Έλβις Πρίσλεϊ
- Αλέξης Χαρίτσης: Η επιστολή παραίτησης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς
- Πώς ήταν ο καιρός την 25η Μαρτίου 1821 – Τι έδειξε η έρευνα του Θοδωρή Κολυδά
- «Οι καλύτεροι» του βελγικού πρωταθλήματος Καρέτσας και Τζόλης»

