Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία της νεκροτομής Δραβίλα
Συμβατά με την αυτοκτονία τα στοιχεία της νεκροτομής του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των τριών καταζητούμενων για ληστεία, ο οποίος αυτοκτόνησε το απόγευμα της Παρασκευής σε εξοχική κατοικία στη Νέα Αγχίαλο, δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες, ενώ ένταση δημιουργήθηκε στην Ευελπίδων, όταν οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους.
Συμβατά με την αυτοκτονία τα στοιχεία της νεκροτομής του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των τριών ατόμων -καταζητούμενων για ληστεία- που αυτοκτόνησε το απόγευμα της Παρασκευής σε εξοχική κατοικία στη Νέα Αγχίαλο, δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας.
Η Ρουμπίνι Λεονταρή, επισήμανε ότι η νεκροτομή επιβεβαίωσε τα στοιχεία της αυτοψίας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε: «Έχουμε βολή μέσα στο στόμα με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις του σπλαχνικού και εγκεφαλικού κρανίου. Ουδεμία, άλλη κάκωση δεν έφερε στο σώμα, ενδεικτική πάλης».
Ο καταζητούμενος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από καλάσνικοφ στο πρόσωπο, πεσμένος μπρούμυτα σε εσωτερικά σκαλάκια στο σαλόνι του σπιτιού.
Κοντά του βρέθηκαν κάλυκες και το όπλο που κρατούσε με το δεξί του χέρι ήταν καλυμμένο από το σώμα του, ενώ στο αριστερό κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες
Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, μετά τις σύντομες απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου μετήχθησαν το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου, οι αποκαλούμενοι και «ληστές του Διστόμου», οι οποίοι είναι υπόλογοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, φέρεται να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, επιφυλασσόμενοι να δώσουν απαντήσεις στην ανάκριση όταν ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.
Στους δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται 8 ληστείες από το 2011 και μετά.
Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε πως ο εντολέας του συνειδητά επέλεξε επί εννέα χρόνια «τον δρόμο της φυγοδικίας», καθώς είχε «στοχοποιηθεί από τις Αρχές» και προτίμησε τον «δρόμο της ελευθερίας από την φυλακή».
Κατά την αποχώρηση των δύο προσωρινά κρατουμένων δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των αστυνομικών και της ομάδας νεαρών που βρίσκονταν στα δικαστήρια σε συμπαράσταση τους.
Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν από τον ανακριτή να κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για έναν μήνα, ώστε να έχουν χρόνο για να λάβουν ολόκληρη τη δικογραφία, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό. Έτσι ο Γρηγόρης Τσιρώνης πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Σπύρος Χριστοδούλου πιθανότατα στις φυλακές Αλικαρνασσού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
