Η Κούβα δεν είναι πλέον για τις ΗΠΑ χώρα-τρομοκράτης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν και επισήμως την Κούβα από τον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Με την κίνηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων μετά από 54 χρόνια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν και επισήμως την Κούβα από τον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η διαγραφή της Κούβας από τον κατάλογο αυτό εξαλείφει ένα εμπόδιο που υπήρχε για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας, έπειτα από 54 χρόνια.
Η απόφαση αυτή, που λαμβάνεται στο πλαίσιο της ιστορικής προσέγγισης των δύο χωρών, ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι στα μέσα Απριλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ταχθεί υπέρ της διαγραφής της Κούβας από τον κατάλογο αυτό, ενώ η Αβάνα την είχε θέσει ως προϋπόθεση για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεών της με την Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες



