Ισπανία: Στάσεις εργασίας τον Ιούνιο από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους, στο πλαίσιο διένεξης σχετικά με κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν από την AENA, την αρχή που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια, για απεργία που είχαν πραγματοποιήσει το 2010.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους, στο πλαίσιο διένεξης σχετικά με κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν από την AENA, την αρχή που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια, για απεργία που είχαν πραγματοποιήσει το 2010.
Οι ισπανοί ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 8, 10, 12 και 14 Ιουνίου, δύο ώρες το πρωί και δύο ώρες το απόγευμα, σε όλη τη χώρα, ανέφερε η εκπρόσωπος του συνδικάτου. Πρόκειται για την απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την AENA σε 61 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη.
Η κινητοποίηση θα αρχίσει ενώ ξεκινά στην Ισπανία η τουριστική σεζόν και απειλεί να προκαλέσει προβλήματα σε μία βιομηχανία που αντιστοιχεί σε πάνω από το 10% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.
Πριν πέντε χρόνια, η κυβέρνηση είχε καλέσει τον στρατό για να αναλάβει τον έλεγχο των πύργων ελέγχου, σε μια προσπάθεια να σπάσει την απεργία των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας που είχε παραλύσει τα αεροδρόμια και προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες επιβατών.
Η απεργία του 2010 ήταν αποτέλεσμα διένεξης με την AENA για μισθολογικά ζητήματα και τις συνθήκες εργασίας. Οι ελεγκτές δεν είχαν προειδοποιήσει πριν απεργήσουν και είχαν επικριθεί γι’ αυτό από τον ισπανικό Τύπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το Πεντάγωνο φέρεται να χρησιμοποίησε το Claude της Anthropic στην επιδρομή κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα
- Καραϊβική: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου σκοτώνει τρεις επιβαίνοντες
- Ουκρανία: Δεν έχω πειστεί ότι κάποια μέρα η Ρωσία θα κλείσει συμφωνία, λέει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
- Συγκλονιστική μαρτυρία πατέρα που το παιδί του έβαλε τέλος στη ζωή του
- Σαλαμίνα: «Τον είδαν να φοράει την ακριβή καδένα της» – Μαρτυρία για τη δολοφονία της Φαιναρέτης Μπαξεβάνη
- Περού: Το κοινοβούλιο συζητά την αποπομπή του υπηρεσιακού προέδρου για «ανάρμοστη συμπεριφορά»
