Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μωρό & Γάμος: 7 μυστικά που φέρνουν την ισορροπία

Μωρό & Γάμος: 7 μυστικά που φέρνουν την ισορροπία

Αννιώ Παυλοπούλου Δυαδικό σύστημα Συγγενείς και φίλοι θέλουν να βοηθήσουν και να σας συμβουλεύσουν αλλά τελικά οι γονείς είστε εσείς και εσείς οι δυο πρέπει να βρείτε ένα κοινό δρόμο, να αποφασίζετε από κοινού αυτό που θεωρείτε ότι είναι καλό για το παιδί σας και όχι να επηρεάζεστε από άλλους και να εμμένετε πηγαίνοντας ο […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Δυαδικό σύστημα
Συγγενείς και φίλοι θέλουν να βοηθήσουν και να σας συμβουλεύσουν αλλά τελικά οι γονείς είστε εσείς και εσείς οι δυο πρέπει να βρείτε ένα κοινό δρόμο, να αποφασίζετε από κοινού αυτό που θεωρείτε ότι είναι καλό για το παιδί σας και όχι να επηρεάζεστε από άλλους και να εμμένετε πηγαίνοντας ο ένας κόντρα στον άλλον.
Με τον καλό λόγο
Και οι δυο έχετε άγχος, και οι δυο νιώθετε ανασφάλεια για αυτόν το νέο σας ρόλο. Γι αυτό και είναι σημαντικό να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον και να επιβραβεύει ο ένας την προσπάθεια του άλλου.
Σεβασμός στο διαφορετικό
Το γεγονός ότι είστε διαφορετικές προσωπικότητες μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά θετικά στο παιδί αν ο ένας αφήνει το περιθώριο στον άλλον να εκφραστεί και αν ο καθένας περιορίζει τα αρνητικά του σημεία. Είναι ένας ακόμη τρόπος να εκπλήξει ο ένας τον άλλον με τα πόσα πλεονεκτήματα και τις πόσες χάρες κρύβει. Ακόμη και αν ανακαλύψετε κάτι που δεν γνωρίζατε και δεν συμφωνείτε, συζητήστε το για να καταλήξετε σε ένα συμβιβασμό.
Χωρίς λίστα
Η διαδικασία της σύγκρισης φέρνει ρήξη στο ζευγάρι. Η προσφορά και η βοήθεια του καθενός είναι πολύ σημαντική και δεν χρειάζεται να ζυγίζουμε ποιος κάνει τα πιο σοβαρά και σημαντικά. Δε είναι διαγωνισμός. Πρόκειται για το παιδί και τη σχέση σας και σημασία έχει να υπάρχει αρμονία και κοινή συμμετοχή και προσπάθεια. Και οι δυο είστε σημαντικοί για το παιδί σας και εξίσου αξιόλογοι να το διαπαιδαγωγήσετε και να το γεμίσετε αγάπη.
Κατανόηση
Η ευθύνη που αισθανόμαστε απέναντι στο παιδί μας πολλές φορές φέρνει στην επιφάνεια προσωπικούς φόβους, προσωπικές αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να κατηγορούμε και να «μαλώνουμε» το σύντροφο μας αλλά να κατανοούμε τις ανησυχίες του και να προσπαθούμε να γλυκάνουμε το άγχος και να στηρίζουμε την προσπάθεια του να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.
Σεξ, για να ξεδώσετε
Ερωτοτροπώντας έρχεται η όρεξη. Όσο αποφεύγετε το σεξ γιατί είστε κουρασμένοι και δεν προλαβαίνετε και όλα αυτά τόσο θα απομακρύνεστε από τη σεξουαλική πλευρά σας και τόσο ο γάμος σας θα κάνει την ερωτική του σπιρτάδα. Κάντε το εδώ και τώρα! Και φυσικά το παιδί, στο δωμάτιο του. Η κρεβατοκάμαρα είναι το καταφύγιο σας!
Διακωμωδήστε το
Η οπτική από την οποία βλέπουμε τα πράγματα καμιά φορά σώζει τις καταστάσεις. Αν παίρνετε πολύ βαριά την καθημερινότητα και καθετί που κάνετε για το παιδί σας το αντιμετωπίζετε ως θυσία σύντομα η ζωή σας θα είναι μια σκέτη θλίψη. Σκεφτείτε ότι οι πλειονότητα των ζευγαριών είναι γονείς και τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Το ίδιο μπορείτε και εσείς. Δοκιμάστε κάθε φορά που περιγράφετε την «σκληρή» καθημερινότητα σας να αφαιρείτε κάθε δόση γκρίνιας και να προσθέτετε πολλές δόσεις χιούμορ και σαρκασμού. Θα διαπιστώσετε πόσο ανάλαφρα θα σας φανούν όλα ξαφνικά και πόσο πιο όμορφα θα περνάτε με τον σύντροφο σας. Το γέλιο είναι πηγή ζωής και πολύ σέξι!

gamos.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024