Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Καλή επιτυχία εύχεται το υπουργείο Παιδείας και υπενθυμίζει ότι οι πανελλαδικές είναι ένας ειρηνικός αγώνας, κι όχι μια μάχη.
Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’) θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».
Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η στιγμή ανήκει στην Stoiximan: ηγεσία με διάρκεια, αποτύπωμα με ουσία
- Σελίν Ντιόν: Δέκα χρόνια από την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου – Τα τρυφερά λόγια
- Φοινικούντα: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο 22χρονων στη συμπληρωματική απολογία – Τα νέα δεδομένα
- Παραβίαση στο Instagram: Τι θα πρέπει να προσέχουν οι χρήστες
- Αγορά ακινήτων: Τι θα συμβεί με τις τιμές το 2026; – Οι προοπτικές στην Ευρώπη και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Τραγωδία στη Σητεία: Την Παρασκευή το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

