Χρυσοβελώνη: Υπάρχει και το «δεν ψηφίζω» τα μέτρα λιτότητας
Με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται και στο τραπέζι να βρίσκονται μέτρα που προκαλούν αντιδράσεις βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ήδη έχουν αρχίσει οι προειδοποιητικές «βολές». Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ «δεν θα ψηφίσουν μέτρα που πονάνε» και πως ο πρωθυπουργός το γνωρίζει.
Με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται και στο τραπέζι να βρίσκονται μέτρα που προκαλούν αντιδράσεις βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ήδη έχουν αρχίσει οι προειδοποιητικές «βολές».
Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στο Mega ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ «δεν θα ψηφίσουν μέτρα που πονάνε» και πως ο πρωθυπουργός το γνωρίζει.
«Δεν συμφωνούμε με τέτοια μέτρα. Όταν για παράδειγμα μου λέτε αυτά για τον ΦΠΑ 20% κτλ. Αυτή τη στιγμή, όμως, ακόμη και για το θέμα του ΦΠΑ γίνεται διαπραγμάτευση, γίνεται προσπάθεια. Υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα.
»Οι ΑΝΕΛ το έχουν ξεκαθαρίσει, ο πρωθυπουργός το ξέρει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε μέτρα λιτότητας, υφεσιακά μέτρα, μέτρα δηλαδή που θα πονέσουν και θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό. Γιατί η εντολή που πήραμε είναι πολύ συγκεκριμένη. Αν είναι μέτρα που πονάνε, δεν θα τα ψηφίσουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ έδωσαν δείγμα «γραφής», καταψηφίζοντας την τροπολογία για την κατασκευή τεμένους την Τρίτη.
Παράλληλα, πάντως, ενστάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους εταίρους, όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Κυριακή.
- Λαφαζάνης: Ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστέρα μια ταπεινωτική υποταγή
- Μητρόπουλος: Έχουμε μπλέξει στην κακή συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
- Στρατούλης: Οι δεσμεύσεις μας για ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν
- Παπαδημούλης: Και μια μέτρια ικανοποιητική συμφωνία, καλύτερη από ρήξη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- Δωρεάν εργαλεία AI σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων από την Google
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»


