Ζητούμενο για την κυβέρνηση να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ
Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου και υπενθυμίζουν το ζήτημα της ρευστότητας.
Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο κ. Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα και αργότερα ακολούθησε ο κ. Σταθάκης.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου και υπενθυμίζουν το ζήτημα της ρευστότητας.
Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, πως από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα. Προσθέτουν δε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει μια αισιοδοξία από την κυβέρνηση αλλά και μια ανησυχία για το ότι πρέπει να υπάρξει συναίσθηση και συνευθύνη από τους θεσμούς και την Ευρώπη.
Ως προς αυτό παραπέμπουν στις σχετικές αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός το πρωί στη Βουλή κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπως, μεταξύ άλλων, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ότι πολιτική βούληση είναι και τώρα το αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την Δημοκρατία στην χώρα που τη γεννήθηκε και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές που ήδη έχει με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατώτατος μισθός: Υπολείπεται του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης – Τι δηλώνουν οικονομολόγοι
- Η ευλογιά των αιγοπροβάτων χτυπά τη… φέτα – Μείωση παραγωγής κατά 15.000 τόνους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/3): Πού θα δείτε Παναθηναϊκός-Μονακό και Εθνική Ελλάδας
- O Willy Chavarria προσφέρει «κόκκινα τριαντάφυλλα» στη Zara
- Αυξημένα πρόστιμα στα ΜΜΜ για επιβάτες χωρίς εισιτήριο – Όλες οι αλλαγές του νέου νόμου
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ με… φόντο την εξάδα


