Βάιντμαν: Η γραμμή του τερματισμού είναι ακόμη μακριά για την Ελλάδα
Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της «μαραθώνιας» διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και ότι θα ήταν «τραγικό» εάν η Αθήνα εγκατέλειπε την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη επιτύχει.
Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της «μαραθώνιας» διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και ότι θα ήταν «τραγικό» εάν η Αθήνα εγκατέλειπε την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη επιτύχει.
Σε κείμενο ομιλίας του στο Μόναχο, το οποίο επικαλείται το Reuters, o Βάιντμαν ανέφερε ότι η πρόσφατη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα έδειξε ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ δεν έχει, δυστυχώς, ξεπεραστεί.
«Όσοι κατηγορούν την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή πολιτική για την οικονομική αδυναμία στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση, συγχέουν τα αιτία με το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Βάιντμαν, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν σε αυτές τις χώρες.
«Θα ήταν, ως εκ τούτου, τραγικό εάν η Ελλάδα σταματήσει τώρα τη διαδικασία προσαρμογής, εγκαταλείποντας ό,τι έχει επιτευχθεί. Αλλά είναι επίσης σαφές: η διαδικασία οικονομικής προσαρμογής μοιάζει περισσότερο με μαραθώνιο παρά με σπριντ. Ως γνωστόν, το δεύτερο μισό είναι πιο δύσκολο από ό,τι το πρώτο σε έναν μαραθώνιο, και η γραμμή του τερματισμού είναι ακόμα πολύ μακριά» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 2-0: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι Βαυαροί
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
