Απεργία για την Κυριακή των Βαΐων αποφάσισαν οι εμποροϋπάλληλοι
Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).
Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).
Η απεργία πραγματοποιείται κατά της προγραμματιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων στο πλαίσιο του νόμου Ν.4177/13 για τη λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο.
Με ανακοίνωσή της, η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να κλείσουν τα καταστήματά τους.
Ζητάει επίσης από την κυβέρνηση «να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής- Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».
«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων


