Στα υψηλότερα επίπεδα διετίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Στα υψηλότερα επίπεδα διετίας επέστρεψε χθες η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, με τη διαφορά απόδοσης (spread) σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς να διαμορφώνεται στις 1.195 μονάδες βάσης.
Στα υψηλότερα επίπεδα διετίας επέστρεψε χθες η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, με τη διαφορά απόδοσης (spread) σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς να διαμορφώνεται στις 1.195 μονάδες βάσης.
Στο άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 12,14%, έναντι 10,8% στο άνοιγμα των χθεσινών συναλλαγών. Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 24%, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 17,9%, η απόδοση του 15ετούς ομολόγου στο 11,1% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στο 9,2%.
Οι αντίστοιχες αποδόσεις των 10ετών κρατικών τίτλων της ευρωπαϊκής περιφέρειας κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, με αρωγό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η απόδοση του bund είναι στο 0,19%, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου στο 0,45%, του ιταλικού στο 1,26%, του ιρλανδικού στο 0,81%, του ισπανικού στο 1,29% και η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,70%.
Σημειώνεται πως η Πορτογαλία αποπλήρωσε πρόωρα 6,6 δισ. ευρώ από το σύνολο των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 22% των δανείων που είχε λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος στήριξης της οικονομίας της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική