Έρχεται η «εποχή των παγετώνων» στη ελβετική ωρολογοποιία;
Παρά το γεγονός ότι, κανείς δεν γνωρίζει εάν το Apple Watch θα πείσει τους ανθρώπους να φορέσουν ξανά ρολόι, οι ελβετικoί ωρολογοποιοί εμφανίζονται ανήσυχοι από την προοπτική αυτή. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του συνιδρυτή της Swatch, Έλμαρ Μοκ, ο οποίος είπε πως η Apple πρόκειται να φέρει την εποχή των παγετώνων στην ελβετική ωρολογοποιία.
Παρά το γεγονός ότι, κανείς δεν γνωρίζει εάν το Apple Watch θα πείσει τους ανθρώπους να φορέσουν ξανά ρολόι, οι ελβετικoί ωρολογοποιοί εμφανίζονται ανήσυχοι από την προοπτική αυτή. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του συνιδρυτή της Swatch, Έλμαρ Μοκ, ο οποίος είπε πως η Apple πρόκειται να φέρει την εποχή των παγετώνων στην ελβετική ωρολογοποιία.
Κι αυτό καθώς εκτιμά πως το Apple Watch γρήγορα θα πουλήσει 20 ή ακόμα και 30 εκατομμύρια από τα δικά της ρολόγια, το χρόνο. Συγκριτικά, η Ελβετία σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2014, εξάγει 28,6 εκατομμύρια ρολόγια, από τα οποία κανένα δεν έχει «έξυπνες» λειτουργίες.
«Η Apple θα επιτύχει γρήγορα. Θα ασκήσει πίεση στην παραδοσιακή ωρολογοποιία και στις θέσεις εργασίας στην Ελβετία -πράγματι αναμένω την έλευση της εποχή των παγετώνων καταπάνω μας…», είπε ο Ελβετός που σχεδίασε για την Tissot το Rockwatch και έχει συνδέσει το όνομά του με την καινοτομία.
Με την άποψη Έλμαρ φαίνεται ότι συμφωνούν και οι αναλυτές-σύμβουλοι επενδυτών: για την Barclays, το λανσάρισμα του Apple Watch -στις 24 Απριλίου 2015- θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση έως και έξι ποσοστιαίων μονάδων στα ετήσια έσοδα της Swatch Group AG.
Πάντως, ο Όμιλος Swatch δεν θα μείνει εκτός της αναδυόμενης αγοράς των «έξυπνων» ρολογιών, βεβαιώνει ο επικεφαλής της, ο οποίος έχει προαναγγείλει το Swatch Touch.
Διαβάστε επίσης:
- H Montblanc κρύβει το ψηφιακό της πρόσωπο στο λουράκι
- «Έξυπνα Γυαλιά» από την Intel και την Luxottica το 2015
- Η Intel παρουσιάζει το πρώτο «έξυπνο βραχιόλι», ως πολυτελές αξεσουάρ μόδας
- Είναι στ’αλήθεια χρήσιμο ένα smartwatch;
In.gr Τεχνολογία
- Eurovision 2026: Εκτός διαγωνισμού και Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ισραήλ
- Κεταμίνη: Έφηβος περιγράφει πως η χρήση τού κατέστρεψε τη ζωή – Έπαιρνε 11 γραμμάρια την ημέρα
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα – Αθωώθηκε από το δικαστήριο
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Ανασχηματισμός στην Κύπρο με μήνυμα (;) για τον GSI
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο

