Βούτσης: Το υπουργείο δεν ευθύνεται για το έγγραφο για τους μετανάστες
Το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για το έγγραφο που προβλέπει άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ν.Βούτσης, τονίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή και πως ευθύνη φέρει αποκλειστικά εκείνος που υπογράφει το έγγραφο. Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για το έγγραφο που προβλέπει άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ν.Βούτσης, τονίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή και πως ευθύνη φέρει αποκλειστικά εκείνος που υπογράφει το έγγραφο.
- Πανούσης: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για άνοιγμα των κέντρων κράτησης
- Έντονη αντίδραση Σαμαρά στα περί ανοίγματος των κέντρων κράτησης
«Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός των Εσωτερικών.
Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί το πρωί της Τετάρτης.
Σε δηλώσεις του επίσης στο Mega, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας έκανε λόγο για «ξεκάθαρη διαταγή αρχηγείου για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής» διευκρινίζοντας ότι την διαταγή υπογράφει ο αρμόδιος του κλάδου των αλλοδαπών.
«Ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαϊκάλη σε συνεργασία Συγγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων» έγραψε στο Twitter o Πάνος Καμμένος.
ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαικάλη σε συνεργασία Συγγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων..
— Panos Kammenos (@PanosKammenos) March 3, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης
- Ιράν: Δεν θα χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα στις επιθέσεις, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: «Γιατί έρχομαι»
- Ουκρανία: Διαθέτει αμυντικά και επιθετικά drones μεγάλης εμβέλειας, λέει ο υπουργός Αμυνας
- Μιλγουόκι Μπακς: Ο Τέιλορ Τζένκινς θα είναι ο νέος προπονητής των «Ελαφιών»
- Γιορτή σήμερα 24 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

