Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά
ΥΛΙΚΑ(για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου)
1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 στήθη κοτόπουλου
½ κ.γ..πιπέρι
2 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Γέµιση:Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο, το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας και την πάπρικα. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά. Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.
2 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα υπόλοιπα τέσσερα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.
3 Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας σε κοµµάτια. Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό. Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.
Θέλετε να δώσετε διαφορετική εμφάνιση στην πίτα σας;
- Το υπόμνημα που κατάθεσε ο «κουμπάρος» Φραπές στην εξεταστική που πήγε για να μην απαντήσει
- Δεκαοκτώ παιδιά σε 11 οικογένειες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με το σπέρμα του Δανού δότη
- Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τίμησε όσους στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που τους χρειάζονταν
- Αλεξάντρ Σολζενίτσιν: Ένας κόσμος στο περιθώριο της χώρας, στο περιθώριο της Ιστορίας
- Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Ο Δαλιανίδης δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα τρόμου στο «Ρετιρέ», έκλαιγαν οι ηθοποιοί»
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
