Βενεζουέλα: Στο 68,5% ο πληθωρισμός το 2014
Η Βενεζουέλα είναι και επισήμως η χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό τουλάχιστον στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έγινε με αρκετούς μήνες καθυστέρησης: Ο δείκτης για το 2014 διαμορφώθηκε στο 68,5%.
Η Βενεζουέλα είναι και επισήμως η χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό τουλάχιστον στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας. Ο δείκτης για το 2014 διαμορφώθηκε στο 68,5%.
Η ισπανική εφημερίδα El Pais, επικαλείται εκτίμηση του οικονομολόγου Χεσούς Κασίκε ότι στα 16 χρόνια που η χώρα βρίσκεται υπό διακυβέρνηση Τσάβες και Μαδούρο, το εθνικό νόμισμα -το Μπολίβαρ- έχει υποτιμηθεί κατά 30.137%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πλέον δυσάρεστα μέτρα για την οικονομία της χώρας ανακοινώνονται στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν οι κάτοικοι της χώρας σπεύδουν στις παραλίες για να γιορτάσουν το Καρναβάλι, ενδεχομένως και να ξεχαστούν.
Η Αντιπολίτευση από την πλευρά της, δίνει μάχη για να κρατήσει ζωντανές τις ειδήσεις αυτές προκειμένου να δείξει στους πολίτες την ανάγκη για πολιτική και οικονομική αλλαγή.
Η κυβέρνηση Μαδούρο, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών, έχει καθιερώσει ανώτερο πλαφόν κέρδους το 30% και αυστηρότητα πρόστιμα (έως κάθειρξη 12 ετών) σε όσους παρανομούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει
- Easter Getaway Under Tight Watch at Piraeus Port
- Δέκα αξέχαστες στιγμές από τη μυθική καριέρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου
