Με Αρχαία Ελληνικά η ομιλία Ζουράρι στη Βουλή
Αίσθηση προκάλεσε στη Bουλής η ομιλία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Ζουράρις χρησιμοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας γλώσσα αρχαιοπρεπή και άφησε άναυδους, αν όχι απορημένους, τους υπόλοιπους βουλευτές.
Αίσθηση προκάλεσε στη Bουλής η ομιλία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Ζουράρις χρησιμοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας γλώσσα αρχαιοπρεπή και άφησε άναυδους, αν όχι απορημένους, τους υπόλοιπους βουλευτές.
Επιτέθηκε με έντονο και δεικτικό ύφος κατά της Γερμανίας και αναφέρθηκε στον έρωτα των Ελλήνων για την Ελευθερία: «Εμείς η Ολύμπιοι διδάξαμε στην Οικουμένη εδώ ότι η Ερις γίνεται Έρως, έρως ελευθερίας».
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλλεμανοί ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη Υπερμάχω Στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».
Ο κ. Ζουράρις κατέληξε λέγοντας: «Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι. Ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτό τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων την καθ’ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Και ποια είναι η καθ ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ζουράρις υποκλίθηκε προς τους βουλευτές που τον χειροκρότησαν θερμά. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το πιο θερμό χειροκρότημα εδικαιούτο πάντως η υπάλληλος της Βουλής που έκανε τη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα, που με άψογο επαγγελματισμό έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
