Σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης ζητά ο Γ.Σταθάκης
Υπέρ της σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel. Ο υπουργός διαβεβαιώνει επίσης ότι θα εξυπηρετηθούν οι πληρωμές 2,3 δισ. ευρώ που προβλέπονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Υπέρ της σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι «σήμερα ξοδεύουμε περίπου 5% του ΑΕΠ μας για την εξυπηρέτηση του χρέους μας» και προσθέτει ότι «θα ήταν καλύτερα εάν συνδέαμε την αποπληρωμή με την ανάπτυξη. Αν η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη, θα πληρώνουμε περισσότερα, αν είναι μικρότερη, θα πληρώνουμε λιγότερα».
Διαβεβαιώνει δε ότι θα καταβληθούν κανονικά οι πληρωμές ύψους 2,3 δισ. ευρώ που πρέπει να γίνουν από την Αθήνα, ως το τέλος Φεβρουαρίου. Ερωτώμενος «πώς;», απαντά: «Θα τις εξυπηρετήσουμε».
Σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το ελληνικό χρέος, ο κ. Σταθάκης σημειώνει: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφέρουν οι συζητήσεις και πόσο εφικτές θα είναι οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών. Δεν έχουμε απλώς ιδέες για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν διαβουλεύσεις στην Γερμανία και στο ΔΝΤ. Είναι μια εντελώς ανοιχτή ατζέντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τούρκος αξιωματούχος: Ο πύραυλος δεν είχε στόχο την Τουρκία, πιστεύουμε ότι στόχευε βάση στην Κύπρο
- Οριστικά χωρίς οπαδούς στο Άνφιλντ η Γαλατασαράι κόντρα στη Λίβερπουλ
- Δολοφόνησαν την κομμουνίστρια, φεμινίστρια Γιανάρ Μοχάμεντ στο Ιράκ – Δεν έχει αναλάβει κανείς ευθύνη
- Γερμανία: Δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτική υποστήριξη στην Κύπρο – Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει «ανά πάσα στιγμή»
- Εκτακτες οδηγίες στη Κύπρο: Αποστολή SMS στις 7 το απόγευμα – Τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση ανάγκης
- Η στιγμή που η Χεζμπολάχ πλήττει ισραηλινό τανκ Merkava στον νότιο Λίβανο

