Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8 στοιχεία που ζηλεύουμε στις τέλειες σχέσεις

8 στοιχεία που ζηλεύουμε στις τέλειες σχέσεις

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas 1. Δεν φοβούνται τους καβγάδες Μα ναι. Γιατί ξέρουν ότι είναι απλά ένα ξέσπασμα και ότι σε λίγο θα είναι και πάλι ερωτευμένοι και αγαπημένοι. Και όχι δεν ισχύει αυτός ο τρομερός και απόλυτα αγχωτικός μύθος ότι τα αγαπημένα ζευγάρια δεν μαλώνουν. Δεν αισθάνονται καμιά απειλή από τα ξεσπάσματα και τις […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas

1. Δεν φοβούνται τους καβγάδες
Μα ναι. Γιατί ξέρουν ότι είναι απλά ένα ξέσπασμα και ότι σε λίγο θα είναι και πάλι ερωτευμένοι και αγαπημένοι. Και όχι δεν ισχύει αυτός ο τρομερός και απόλυτα αγχωτικός μύθος ότι τα αγαπημένα ζευγάρια δεν μαλώνουν. Δεν αισθάνονται καμιά απειλή από τα ξεσπάσματα και τις έντονες διαφωνίες. Ξέρουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν την ένταση και την αντιπαράθεση και πότε να κάνουν πίσω, να παίρνουν μια απόσταση και να οδηγούνται σε μια λύση, μια συμφωνία.
2. Ξέρουν να ζητούν συγγνώμη
Ναι γιατί αυτό που κυριαρχεί είναι η αγάπη και ο σεβασμός και όχι χαζοεγωισμοί και πείσματα. Ένα αγαπημένο ζευγάρι θέλει να κλείνει τα όποια θέματα παρεξήγησης και έντασης. Κανείς δεν είναι νικητής και κανείς χαμένος. Τα αγαπημένα ζευγάρια ξέρουν να παραδέχονται τα λάθη τους και ταυτόχρονα ξέρουν να συγχωρούν.
3. Στηρίζετε ο ένας στον άλλον
Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα σκεφτούν σε κάποια δύσκολη στιγμή ή σε κάποιο δίλημμα. Σέβεται και εκτιμά ο ένας την προσωπικότητα του άλλου, την γνώμη και την κρίση του και ο ένας αποζητά την συζήτηση με τον άλλον για να ανακαλύψουν μαζί την καλύτερη λύση. Δεν ντρέπεται ο ένας τον άλλον και δεν αισθάνεται ποτέ μειονεκτικά ο ένας απέναντι στον άλλον. Είναι «συνεργάτες», υποστηρικτές, φίλοι. Δεν επικρίνουν και δεν αφορίζουν. Συζητούν και αποδέχονται.
4. Δεν συγκρίνονται με άλλους
Είναι τόσο καλυμμένοι από τη σχέση τους, τόσο πλήρεις που ποτέ δεν τους μπαίνει η ιδέα να συγκρίνουν την ευτυχία τους με αυτή άλλων ζευγαριών. Είναι συνειδητοποιημένοι για το τι ζητούν και ευτυχείς που το έχουν ανακαλύψει ο ένας στον άλλον. Οι ίδιοι αποτελούν το βαρόμετρο της ευτυχίας τους και όχι τα συναισθήματα και οι δραστηριότητες των άλλων.

5. Χρησιμοποιούν δικούς τους κώδικες αγάπης
Ξέρω ζευγάρι που δεν έχει πει ποτέ «σε αγαπώ» και ο ένας αποκαλεί τον άλλον με το επίθετο του και όχι «μωράκι μου» και όμως αγαπιούνται βαθιά και είναι απόλυτα ευτυχισμένοι. Το σημαντικό είναι ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν και σέβονται τον τρόπο που έχει ο καθένας να εκφράζει την αγάπη του και δεν γκρινιάζουν και δεν απαιτούν τα κλασικά και συμβατικά. Τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια δεν νοιάζονται αν η ευτυχία τους γίνεται αντιληπτή από όλους. Η ευτυχία τους είναι για πάρτη τους.
6. Φροντίζουν τον εαυτό τους
Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι ξέρουν ότι δεν έχει σημασία μόνο να φροντίζει ο ένας τον άλλον αλλά και ο καθένας τον εαυτό του. Εμείς είμαστε η πηγή της ευτυχίας και άρα πρέπει να μας περιποιούμαστε. Αυτό σημαίνει από τη εξωτερική εμφάνιση μέχρι την ψυχική ισορροπία. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η άνευ όρων αφοσίωση στο σύντροφο μας χωρίς να νοιαζόμαστε καθόλου για την προσωπική μας πρόοδο και χαρά δεν έχει καλή κατάληξη –ο ένας το «εκμεταλλεύεται» και ο άλλος σε κάποια φάση ξεσπά άσχημα και ανεπανόρθωτα.
7. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κρύβουν με μανία το παρελθόν τους ούτε το αποκαλύπτουν επιδεικτικά. Και κυρίως, δεν επιτρέπουν να επηρεάζει το κοινό παρόν και μέλλον τους.
8. Ξέρουν πότε να κάνουν πίσω
Όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες, ούτε όλες οι περίοδοι της ζωής μας. Ο σωστός σύντροφος ξέρει πότε να δίνει χώρο και χρόνο στον σύντροφο του χωρίς να πιέζει και να ασκεί ψυχολογική πίεση.

gamos.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024