Η διοίκηση του ΙΚΑ για την ταμειακή επάρκεια των Ταμείου
Απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν στην ταμειακή επάρκεια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εν όψει της καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου έδωσε η Διοίκηση του Ταμείου, λέγοντας ουσιαστικά ότι κατά πάγιο τρόπο τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί εργαλεία ρευστότητας.
Απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν στην ταμειακή επάρκεια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εν όψει της καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου έδωσε η Διοίκηση του Ταμείου, λέγοντας ουσιαστικά ότι κατά πάγιο τρόπο τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί εργαλεία ρευστότητας.
Σύμφωνα με την Ημερησία, για την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου λείπουν 250 εκατ. ευρώ τα οποία με αποτέλεσμα το ταμείο να καταφεύγει σε δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, αλλά και σε συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν μέσω τραπεζών, βάζοντας «ενέχυρο» ομόλογα ύψους 150 εκατ. ευρώ τα οποία κατέχει.
«Τα τελευταία χρόνια, σε μηνιαία βάση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αξιοποιεί για λόγους ταμειακής διευκόλυνσης, ολιγοήμερη μετατροπή ομολόγων του σε repos και επίσης ολιγοήμερη έντοκη αξιοποίηση τμήματος αποθεματικών από εντασσόμενα ταμεία» αναφέρει η Διοίκηση του Ταμείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας



