Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο γάμος του πρώην: dos και don’ts

Ο γάμος του πρώην: dos και don’ts

Αννιώ Παυλοπούλου Το ότι κάποιος άντρας υπήρξε πριν από κάποια χρόνια ερωτικός μας σύντροφος δεν σημαίνει ότι τον διαγράφουμε όπως και αν έχει από την λίστα με τους φίλους ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν δεν υπήρξε άσχημος χωρισμός ή δεν βιώσατε μη αναστρέψιμες κακές στιγμές (ξυλοδαρμοί, λογομαχίες με έντονες βωμολοχίες, οικονομική εξαπάτηση, ταπεινωτική […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Το ότι κάποιος άντρας υπήρξε πριν από κάποια χρόνια ερωτικός μας σύντροφος δεν σημαίνει ότι τον διαγράφουμε όπως και αν έχει από την λίστα με τους φίλους ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν δεν υπήρξε άσχημος χωρισμός ή δεν βιώσατε μη αναστρέψιμες κακές στιγμές (ξυλοδαρμοί, λογομαχίες με έντονες βωμολοχίες, οικονομική εξαπάτηση, ταπεινωτική απιστία κτλ) η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί μια καλή ως φιλική σχέση ανάμεσα σας. Ακόμη πιο εύκολο είναι όταν και οι δυο έχετε λήξει μέσα σας το συναισθηματικό κομμάτι αυτής της σχέσης και είστε απελευθερωμένοι από ζήλιες-απωθημένα-ερωτική επιθυμία.
Μην ξεχνάμε βέβαια και το γεγονός ότι ο κόσμος είναι μικρός και υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκεστε με ένα περίεργο τρόπο σε κοινές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ένας από τους πρώτους μου έρωτες σήμερα είναι ο συνέταιρος του αδελφού μου και φυσικά στον πρόσφατο γάμο του –με μια πραγματικά συμπαθητική κοπέλα – με κάλεσε και φυσικά πήγα και φυσικά χάρηκα και πέρασα ωραία.
Αντίθετα, κάποιος άλλος στον οποίο είχα σταθεί και πάρα πολύ ακόμη και όταν δεν ήμασταν ζευγάρι δεν με κάλεσε καθώς «τι θα έλεγε η κοινωνία και πώς θα σε συστήσω στην γυναίκα μου»…Μπλιάχ… Ψευτοσυντηρισμοί και κόμπλεξ.
Όπως και σε κάθε σχέση, λοιπόν, χρειάζονται δυο. Δυο άνθρωποι με καθαρή ψυχή, μεγάλη καρδιά, απαλλαγμένοι από στερεότυπα και χαζοετικέτες που θα έχουν αποφασίσει ότι αξίζει να έχει ο ένας τον άλλον ως αγαπημένο και σημαντικό πρόσωπο μέσα στη ζωή του.
Παρακάτω είναι μια αυτοσχέδια λίστα για τα dos και don’ts που διαμόρφωσα καθώς οδηγούσα για τον γάμο ενός πρώην μου πριν λίγες μέρες.
Do
*Να πάτε αν σας έχει καλέσει
Don’t
*Να πάτε ενώ δεν σας έχει καλέσει (και αφήστε τις δικαιολογίες ότι πάτε ως παρέα του κοινού σας φίλου που δεν έχει συνοδό)
Do
*Να πάτε αν πραγματικά τον αισθάνεστε πραγματικά φίλο σας και σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σας
Don’t
*Να πάτε αν ακόμη τον επιθυμείτε και ζηλεύετε αφάνταστα την νύφη. Τα μούτρα και η ξινίλα διαγράφονται στο πρόσωπο σας, λέμε
Do
*Να ντυθείτε κομψά και όμορφα και να προσέξετε το χτένισμα-μακιγιάζ σας- όπως οφείλουμε σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που μας καλούν και θέλουμε να τους τιμήσουμε
Don’t
*Να φορέσετε ο,τι πιο σέξι και φανταχτερό έχετε στην ντουλάπα σας ή ακόμη χειρότερα να ξοδευτείτε αγοράζοντας κάποιο φόρεμα υπερπαραγωγή! Η επιλογή ιδιαίτερα περίπλοκων χτενισμάτων και περίτεχνου μακιγιάζ μαρτυρά ότι φάγατε τα νιάτα σας σε κάποιο κομμωτήριο ή σαλόνι ομορφιάς. Χαλαρώστε. Ξέρει «τι έχασε», δεν θα το ανακαλύψει ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι εκείνη την ημέρα. Το αντίθετο. Θα γίνεται το σούσουρο του γάμου.
Do
*Αν έχετε απλά καλή σχέση προτίμησε το δώσεις χρήματα σε κάποιο λογαριασμό που θα έχει δώσει το ζευγάρι ή να συμβάλλεις στην λίστα γάμου. Αν είναι κάτι παραπάνω από καλή τόσο με τον ίδιο όσο και με την σύντροφο του μπορείς να πάρεις και κάτι για το σπίτι συνοδεύοντας το δώρο σου με μια κάρτα ευχών.

Don’t
*Να πάρεις δώρο που να αρέσει μόνο σε εκείνον, π.χ μια συνδρομή στον τάδε ορειβατικό σύλλογο ή έναν υγραντήρα για τα πούρα του!
Do
Εννοείται ότι θα πάτε με τον σύντροφο σας –αν και εκείνος έχει όρεξη να έρθει.
Don’t
Να πάτε με τον σύντροφο σας και να μην σταματάτε να σαλιαρίζετε. Δεν είναι περίσταση κόντρας για το πώς ποιος είναι πιο ερωτευμένος-αγαπημένος.
Do
Να μιλήσετε σε όλους τους παλιούς και νυν γνωστούς όπως θα κάνατε σε κάθε άλλη περίσταση
Don’t
Να μιλήσετε σε όλους με τρελό ενθουσιασμό και παραπάνω φιλικότητα σαν να μαρτυράτε από μακριά «άσε μας κουκλίτσα μας. Κοίτα με, εγώ τους ξέρω όλους και με συμπαθούν όλοι»!
Do
Να ευχηθείτε και να είστε φιλικές όσο με το γαμπρό τόσο και με τη νύφη
Don’t
Να αγκαλιάζετε περιχαρείς τον γαμπρό και να τον εκθειάζετε στην (αμήχανη) νύφη ή να παραλέτε (εμφανώς ψεύτικα) να χίλια όσο κοπλιμέντα στην νύφη.
Do
Να πιείτε τόσο ώστε να κάνετε κέφι
Don’t
Να μεθύσετε
Do
Να χορέψετε
Don’t
Να μονοπωλήσετε και να κάνετε τη μια φιγούρα μετά την άλλη
Do
Να τιμήσετε το ζευγάρι και να φύγετε όταν θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεξίωσης
Don’t
Να φάτε και να φύγετε. Αγένεια γενικότερα εκτός και αν έχετε ενημερώσει εγκαίρως.
Do
Να είστε χαλαρή, άνετη, χαρούμενη και ο εαυτός σας
Don’t
Να κουτσομπολεύετε όλο το βράδυ, να συστήνεστε ως πρώην και να έχετε ύφος μπλαζέ.
Άντε, Και στο κεφαλάκι μας οι λεύτερες!!

gamos.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024