Στο 10,5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου
Ξεπέρασε το 10% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με την διαφορά απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται έως και τις 1.000 μονάδες βάσης. Είναι πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2013 που το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων ξεπερνά το 10%. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 14,3%, του 5ετούς στο 11,7%, του 15ετούς στο 10% και του 30ετούς στο 8,56%.
Ξεπέρασε το 10% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με την διαφορά απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται έως και τις 1.000 μονάδες βάσης. Είναι πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2013 που το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων ξεπερνά το 10%.
Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 14,3%, του 5ετούς στο 11,7%, του 15ετούς στο 10% και του 30ετούς στο 8,56%.
Το γεγονός ότι το επιτόκιο των 3ετών ελληνικών ομολόγων ξεπερνά το επιτόκιο των 10ετών υποδεικνύει ότι οι επενδυτές θεωρούν το βραχυπρόθεσμο ρίσκο της χώρας υψηλότερο από το μακροπρόθεσμο.
Κατά κανόνα το επιτόκιο που ζητούν οι αγορές για να δανείσουν σε μία χώρα είναι υψηλότερο όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα δανεισμού και χαμηλότερο όσο μικρότερο το διάστημα.
Σήμερα το γερμανικό 10ετες ομόλογο αναφοράς καταγράφει απόδοση 0,44%, το γαλλικό έχει απόδοση 0,73% και το ιταλικό απόδοση 1,86%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»