Συνεχίζεται η δίκη των 65 εξεγερμένων μεταναστών της Αμυγδαλέζας
Συνεχίζεται από τις 9:00 το πρωί η δίκη των 65 μεταναστών που κρατούνταν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας και οι οποίοι είχαν εξεγερθεί στις 10 Αυγούστου 2013 διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες και τη διάρκεια κράτησής τους. Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, «κακουργηματικού» χαρακτήρα. Στο in.gr μίλησε ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ.
Normal
0
MicrosoftInternetExplorer4
Συνεχίζεται, σήμερα Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί η δίκη των 65 μεταναστών, που κρατούνταν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι είχαν εξεγερθεί στις 10 Αυγούστου 2013 διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες και τη διάρκεια κράτησής τους.
{{{ audio1 }}}
Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες «κακουργηματικού» χαρακτήρα. Οι μετανάστες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για «στάση με επιχείρηση βίαιης απόδρασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή στην οποία συμμετείχαν περισσότερα των δύο ατόμων».
Η δίκη στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.
«Συνεχίζονται τα ρατσιστικά κρούσματα βίας»
Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας στο in.gr τόνισε ότι «συνεχίζεται σήμερα η δίκη των εξεγερμένων μεταναστών της Αμυγδαλέζας, οι οποίοι εξεγέρθηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Θέλω να καταγγείλω πως συνεχίζονται τα ρατσιστικά κρούσματα βίας μέσα στην Αμυγδαλέζα από αστυνομικούς».
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Ασλάμ κατήγγειλε πως στην Αμυγδαλέζα δεν υπάρχει έλεγχος. «Ανθρωποι φτάνουν εκεί υγιείς και έχουν χάσει νεφρά» είπε ο κ. Ασλάμ προσθέτοντας πως κάποιος που ζητάει φάρμακα, τρώει κλωτσιές και μπουνιές.
Μάλιστα, κατήγγειλε πως υπάρχει αστυνομικός που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και βιαιοπραγεί συστηματικά εναντίον των μεταναστών.
Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης



