Θετικά μηνύματα για τις τράπεζες από τα Stress Tests
Πλήρως θωρακισμένο είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως προκύπτει από τα πρώτα μηνύματα των Stress Tests που πήραν στα χέρια τους οι ελληνικές τράπεζες αργά το απόγευμα της Πέμπτης.
Πλήρως θωρακισμένο είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως προκύπτει από τα πρώτα μηνύματα των Stress Tests που πήραν στα χέρια τους οι ελληνικές τράπεζες αργά το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της άσκησης που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εγχώριες συστημικές τράπεζες είτε περνούν απευθείας τα τεστ αντοχής είτε χρειάζονται μικρές –και σε κάθε περίπτωση διαχειρίσιμες- κεφαλαιακές ενισχύσεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, ακόμα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις αγοράς, τουλάχιστον δύο τράπεζες είναι άμεσα επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.
Πλέον, στα επιτελεία των τραπεζών ετοιμάζονται οι επιστολές, οι οποίες θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο κείμενό τους, οι τράπεζες συναινούν για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η οποία θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (1μμ ώρα Ελλάδος) για όλες τις τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση.
Στη συνέχεια, πιθανότατα την Κυριακή, οι εμπλεκόμενες τράπεζες θα στείλουν τη δική τους απάντηση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Stress Tests και αναφέροντας τις κινήσεις που προτίθενται να κάνουν, προκειμένου να καλύψουν τις όποιες κεφαλαιακές ανάγκες προκύπτουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η σιωπή είναι συνενοχή» – Ανοιχτή επιστολή Ανδρουλάκη σε υπουργούς και δημόσιους αξιωματούχους που υπήρξαν στόχοι υποκλοπών και του Predator
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι λέει η Δημογλίδου
- «Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολιβιέ Ενκάμουα»
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φας γλυκό
- Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τη δικαστική μεταρρύθμιση
- Ολυμπιακός και ΑΕΚ δοκιμάζονται εντός έδρας, στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ – Θρίλερ για την οκτάδα στην τελευταία αγωνιστική
