ΕΛΤΑ : Συζητά με την Ελληνικά Λαχεία τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας
Λαχνούς του «ΣΚΡΑΤΣ» (ξυστό λαχείο) θα πωλούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ από τον Δεκέμβριο θα αναλάβουν και την πώληση του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συζητούν με την «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν, μέσα από το πανελλαδικό τους δίκτυο, σε πρώτη φάση την πώληση λαχνών του «ΣΚΡΑΤΣ» και στη συνέχεια του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου. Στις χώρες της ΕΕ η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Στις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.
Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων. Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Κατά της αναγνώρισής της η Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση