Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Δύο σπουδαίες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στις αίθουσες. Η πρώτη κατάφερε και κατατρόπωσε την Τέλεια Ομορφιά στα ιταλικά «Όσκαρ», ενώ η δεύτερη, το '71, είναι η ταινία που έκανε πρεμιέρα στη Μπερλινάλε, όπου η... μη βράβευσή της με τον Χρυσό Λέοντα προκάλεσε σχεδόν σκάνδαλο.

Δύο σπουδαίες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στις αίθουσες. Η πρώτη κατάφερε και κατατρόπωσε την Τέλεια Ομορφιά στα ιταλικά «Όσκαρ», ενώ η δεύτερη, το ’71, είναι η ταινία που έκανε πρεμιέρα στη Μπερλινάλε, όπου η… μη βράβευσή της με τον Χρυσό Λέοντα προκάλεσε σχεδόν σκάνδαλο.

’71

(4/5)

Ένας νεαρός βρετανός στρατιώτης καλείται με την μονάδα του στο Μπέλφαστ, στη διάρκεια των ταραχών ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες το 1971. Όταν η μονάδα του δέχεται επίθεση, ο ίδιος αποκόβεται από αυτή και μένει εγκλωβισμένος σε εχθρικό έδαφος, σε μία Ιρλανδία-καζάνι που βράζει. Ο σκηνοθέτης Γιαν Ντεμάντζ σκηνοθετεί έναν νευρικό εφιάλτη, κινηματογραφεί τον φόβο και τον αποπροσανατολισμό του στρατιώτη σε μία ταινία που καταφέρνει να είναι συναρπαστική, καταγράφοντας παράλληλα την ισορροπία δυνάμεων σε μία ταραγμένη για τη Βρετανία περίοδο. Στα ατού της ταινίας ο πρωταγωνιστής Τζακ Ο’ Κόνελ (που πρόσφατα τον είδαμε και στο Γροθιές στους Τοίχους) και η εξαιρετική φωτογραφία του Τατ Ράντκλιφ.

Σκηνοθεσία: Γιαν Ντεμάντζ
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Ο’ Κόνελ, Σαμ Ράιντ, Πολ Άντερσον, Σον Χάρις

Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο

(4/5)

Άλλη μία ξεχωριστή πρόταση από το ιταλικό σινεμά μετά την Τέλεια Ομορφιά. Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο χρησιμοποιεί ένα μυστήριο για να μιλήσει για τις ανθρώπινες συμπεριφορές και πώς αυτές συνδέονται ή δεν συνδέονται με το χρήμα. Ένας άνδρας επιστρέφει από τη δουλειά του με το ποδήλατό του όταν τον χτυπάει ένα αυτοκίνητο. Ο σκηνοθέτης Πάολο Βίρτσι χωρίζει την ταινία σε τέσσερα κεφάλαια: τα τρία πρώτα παρακολουθούν τις δράσεις τριών χαρακτήρων, ενώ το τέταρτο δίνει τη λύση στο μυστήριο. Ο πατέρας της Σερένα, της κοπέλας ενός πλούσιου αγοριού, που θέλει να συμμετέχει στις δουλειές της πλούσιας οικογένειας, η μητέρα του πλούσιου αγοριού που επιθυμεί την επαναλειτουργία ενός παλιού θεάτρου και η Σερένα είναι τα τρία πρόσωπα στα οποία επικεντρώνεται η ταινία. Γύρω από αυτά κινείται πλήθoς δεύτερων χαρακτήρων, μία πινακοθήκη ανθρώπων από όλες τις τάξεις της ιταλικής κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτσι
Πρωταγωνιστούν: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι

Τα Τερατοκουτάκια

Η τρυφερή ταινία animation που έκλεψε καρδιές. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην πόλη Tυρογεφύρι. Κάθε βράδυ, τα τερατοκουτάκια, σκανδαλιάρικα και κάπως χαζούλικα τρολς, βγαίνουν για να κλέψουν διάφορα άχρηστα αντικείμενα, καθώς και τα παιδιά της πόλης όπως φημολογείται. Για ένα μικρό ορφανό αγόρι όμως, αυτά τα τερατοκουτάκια είναι η μόνη του οικογένεια, και θα κάνει τα πάντα ώστε ο κόσμος να μάθει πόσο καλόκαρδα και αξιαγάπητα είναι, παρά τη δυσφήμιση τους.

Σκηνοθεσία: Γκρέιαμ Ανάμπλ

Get on Up

Μετά τις Υπηρέτριες, ο Τέιτ Τέιλορ αφηγείται τη ζωή του σπουδαίου Τζέιμς Μπράουν. Η ταινία ξεκινά από τη Νότια Καρολίνα, φτάνει στο Βιετνάμ και την επιτυχία του τραγουδιστή της funk-soul στις ΗΠΑ και ασχολείται με τα δύσκολα παιδικά χρόνια του τραγουδιστή, φτάνοντας μέχρι τον θρίαμβο και τα προβλήματα της δημοσιότητας.

Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Πρωταγωνιστούν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νέλσαν Έλις, Νταν Ακρόιντ


Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά

(2/5)

Η Έλεν Μίρεν γίνεται γαλλίδα ιδιοκτήτρια γκουρμέ εστιατορίου σε αυτή την ινδικής έμπνευσης κωμωδία του Λάσε Χάλστρομ. Η πιο αδύναμη από τις πρόσφατες ταινίες του σκηνοθέτη του Chocolat, το Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά επικεντρώνεται σε μία οικογένεια από την Ινδία που φτάνει στη Γαλλία και αποφασίζει να ανοίξει ινδικό εστιατόριο απέναντι από ένα φημισμένο γαλλικό ρεστοράν. Αυτό που ακολουθεί είναι λίγο πολύ αυτό που έχει φανταστεί κανείς. Αν και η ταινία είναι γεμάτη χρώματα, γεύσεις και αρώματα, δύσκολα ξεπερνάει το επίπεδο του χαριτωμένου για να ξεχωρίσει -όπως είχε κάνει το Chocolat. Θα ήταν ίσως καλύτερα να τη δει κανείς σε θερινό.

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρν, Ομ Πούρι, Μάνις Νταγιάλ

Λάθος στο Λάθος

(2/5)

Περιπέτεια από τη Γαλλία με ήρωες δύο αστυνομικούς, η σχέση των οποίων δοκιμάζεται εξαιτίας ενός τραγικού δυστυχήματος. Όταν η οικογένεια του ενός απειλείται από τη μαφία, ο άλλος θα κληθεί να τον βοηθήσει. Η ταινία του Φρεντ Καβαγιέ είναι μία καθαρόαιμη και γεμάτη ένταση περιπέτεια, με εντυπωσιακές σκηνές δράσης που γίνεται αδύναμη όταν προσπαθεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό. Προς το τέλος, πάντως, κουράζει, με τους πυροβολισμούς να διαρκούν περισσότερο από όσο θα ήθελε ο θεατής.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Ζιλ Λελούς, Ναντίν Λαμπάκι

Annabelle

(1,5/5)

Ταινία τρόμου που παραπέμπει -με τρόπο όχι και τόσο κομψό- στο Μωρό της Ρόζμαρι. Στα της υπόθεσης, η ιστορία ξεκινά όταν μία γυναίκα αποκτά μια κούκλα. Όταν δέχεται μία επίθεση στο σπίτι της στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν γύρω της. Και η κούκλα φαίνεται πως έχει σχέση με αυτά. Παίρνοντας ως βάση το αρχέτυπο που θέλει ένα παιχνίδι -δηλαδή κάτι που αποπνέει ασφάλεια- να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά τρομακτικά, η ταινία επικεντρώνεται στη σατανική κούκλα που είδαμε και στο Conjuring. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα συνονθύλευμα στοιχείων που θεωρούνται τρομακτικά και που τα έχουμε δει σε πλήθος άλλων ταινιών. Παρ΄όλα αυτά το Annabelle αν και δεν είναι πρωτότυπο, προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη σατανική κούκλα και το όνομα της πρωταγωνίστριας είναι Άναμπελ!

Σκηνοθεσία: Τζον Ρ.Λεονέτι
Πρωταγωνιστούν: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Άλφρεντ Γούνταρντ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024