Συμβολική νίκη για την αναγνώριση ανεξάρτητης Παλαιστίνης η ψηφοφορία στο Λονδίνο
Οι βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν μη δεσμευτική πρόταση που καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος -κίνηση με συμβολική σημασία, καθώς το Λονδίνο δεν προτίθεται να αλλάξει την στάση του.
Οι βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν μη δεσμευτική πρόταση που καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος -κίνηση με συμβολική σημασία, καθώς το Λονδίνο δεν προτίθεται να αλλάξει την στάση του.
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 274 ωήφους υπέρ και 12 κατά την πρόταση στην οποία αναφέρεται: «Η Βουλή πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης όπως και το κράτος του Ισραήλ, ως μια συμβολή στην εξασφάλιση μιας διακρατικής διαπραγμάτευσης για την επίλυση του θέματος».
Η Βρετανία δεν έχει αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα το πράξει όταν εκτιμήσει ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ.
Η κυβέρνηση κάλεσε τους υπουργούς της να απόσχουν από την ψηφοφορία ενώ ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αυτής δεν θα αναγκάσει τη Βρετανία να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λέτο: «Θα πρέπει ο διαιτητής να μας πει πώς έδωσε αυτό το πέναλτι στον ΠΑΟΚ – Κατέστρεψε το παιχνίδι»
- Μάντσεστερ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2: Σούπερ οι «Reds, «φρέναραν» τους Πολίτες!
- Η σπουδαία ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – «Αυτό που μας κρατάει όλους είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε»
- Ο Κρίστιαν Μπέιλ θεωρεί «τολμηρή» απόφαση να γυριστεί μια νέα ταινία American Psycho – Αλλά του αρέσουν οι γενναίοι
- «Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Κλοπ στην Λίβερπουλ – Όλα όμως είναι ανοιχτά γι’ άλλη ομάδα»
- Το μήνυμα του Λάκη Λαζόπουλου: «Μία μάνα νίκησε τη Χρυσή Αυγή, φανταστείτε 57 μάνες τι μπορούν να κάνουν»


