Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μια νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», με τη συνεργασία τoυ Υπουργείoυ Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αναπτύσσει μια νέα άκρως ενδιαφέρουσα δράση, που αφορά τη μελέτη και την ανάδειξη των Πολιτιστικών Τοπίων (Cultural Landscapes), δηλαδή τοπίων στα οποία συνυπάρχουν η πολιτιστική και η φυσική κληρονομιά.

Η εν λόγω δράση ξεκινά με τη διεθνή συνάντηση που διοργανώνει το ΠΙΟΠ στην Αθήνα και τη Στυμφαλία Κορινθίας στις 10 και 11 Οκτωβρίου αντίστοιχα, με θέμα «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: Προς μια νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

Η Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τη συνεργασία του υπουργείoυ Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Παρασκευή 10 Οκτωβρίου) και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Κορινθίας (Σάββατο 11 Οκτωβρίου).

Στόχος της συνάντησης είναι η ανάδειξη της σημασίας των πολιτιστικών τοπίων, η τεκμηρίωση της διττής (πολιτιστικής και περιβαλλοντικής) ταυτότητάς τους, καθώς και ο  καθορισμός των προτεραιοτήτων και των κατευθυντηρίων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr