Χονγκ Κονγκ: Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο οι διαδηλωτές
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ εμφανίζονται εκατοντάδες διαδηλωτές, αψηφώντας το κάλεσμα των Αρχών να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις τους. Το ξημέρωμα της Τρίτης (τοπική ώρα) βρήκε εκατοντάδες άτομα στους δρόμους της πόλης.
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ εμφανίζονται εκατοντάδες διαδηλωτές, αψηφώντας το κάλεσμα των Αρχών να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις τους. Το ξημέρωμα της Τρίτης (τοπική ώρα) βρήκε εκατοντάδες άτομα στους δρόμους της πόλης.
To μεσημέρι της Δευτέρας, οι Αρχές απέσυραν τα ΜΑΤ από την πρώτη γραμμή, αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, καλώντας τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν ειρηνικά.
Η κινεζική ηγεσία καθόρισε το καλοκαίρι πώς θα γίνεται η ανάδειξη του ηγέτη της περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ στην κάλπη, από το 2017 κι έπειτα: Οι υποψήφιοι στις εκλογές θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την έγκριση του Πεκίνου.
Ο αποκλεισμός των ελεύθερων υποψηφιοτήτων προκάλεσε οργή στο Χονγκ Κονγκ και πυροδότησε το ισχυρότερο κίνημα αντιδράσεων εναντίον της κινεζικής ηγεσίας από την παράδοση της πρώην βρετανικής αποικίας στην κινεζική κυριαρχία, το 1997.
Το Σαββατοκύριακο, οι αντιδράσεις που είχαν κλιμακωθεί ξανά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τους φοιτητές να πρωτοστατούν, είχαν φέρει τέτοια ένταση στην πόλη που ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ χρειάστηκε να φτάσει στο σημείο να διαψεύσει φήμες πως επρόκειτο δήθεν να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση.
Τη Δευτέρα, εξαιτίας των διαδηλωτών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν παραλύσει, με τα λεωφορεία να μην εκτελούν δρομολόγια και τις εξόδους σταθμών του υπόγειου σιδηρόδρομου να έχουν αποκλειστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
- Σοκαριστικά στοιχεία για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα στη ντροπιαστική λίστα
- Μετανάστες και πρόσφυγες θα συνεχίσουν να πνίγονται γιατί η Ευρώπη δεν προσφέρει κανέναν ασφαλή τρόπο να φτάσουν
- Stoiximan GBL: Χωρίς «αιώνιους» αλλά με σημαντικά ματς η πρώτη μέρα της 18ης αγωνιστικής




