Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν στις 26, 27 και 28/9.
Οι εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης υλοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», ενώ η διετία 2013-2014 είναι αφιερωμένη στο Χρόνο, με γενικό τίτλο των εκδηλώσεων «Τα πρόσωπα του Χρόνου».

Πρόγραμμα δράσεων στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, «Τα πρόσωπα του Χρόνου και της Μνήμης στο έργο του Αλέν Ρενέ»:

  • Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
    Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βασισμένο σε αποσπάσματα της ταινίας Χιροσίμα, αγάπη μου / Hiroshima, mon amour του Αλέν Ρενέ, έργο – σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου για την καινοτόμο αντίληψη του χρόνου, του μοντάζ και της αφήγησης που έφερε στην έβδομη τέχνη.

    Η δράση θα είναι εστιασμένη στις τεχνικές του κινηματογραφικού μοντάζ και στόχο έχει οι μαθητές να αντιληφθούν τη δυναμική που κρύβει ο φιλμικός χρόνος. Αρχικά, μέσα από ένα παιχνίδι έμπνευσης και παρατηρητικότητας, στη συνέχεια, μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι.

  • Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
    Προβολή των ντοκιμαντέρ Όλη η μνήμη του κόσμου / Toute la mémoire du monde (Γαλλία, 1957) και Νύχτα και Καταχνιά / Nuit et brouillard (Γαλλία, 1955) του Αλέν Ρενέ / Alain Resnais στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος».
Χώρος: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398)

Η είσοδος στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης θα είναι ελεύθερη κατά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014) και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/9: 09:00 – 19:00
Σάββατο 27/9 και Κυριακή 28/9: 11:00 – 19:00