Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια για την πολλαπλή καλλιτεχνική εκδήλωση στο Οινοποιείο Σκούρα

Εγκαίνια για την πολλαπλή καλλιτεχνική εκδήλωση στο Οινοποιείο Σκούρα

Με την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μητρόπουλου «Pourriture Noble», και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στο Οινοποιείο 2014» στο κτήμα Σκούρα. Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συνδυάζονται με μοναδικά κρασιά, γευστικές δοκιμές και μουσικές.

Με την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μητρόπουλου «Pourriture Noble» και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στο Οινοποιείο 2014» στο κτήμα Σκούρα.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συνδυάζονται με μοναδικά κρασιά, γευστικές δοκιμές και μουσικές.

Τα γυναικεία γυμνά του Κώστα Μητρόπουλου, με γενικό τίτλο «Pourriture Noble» (Ευγενής Σήψη), βρήκαν οικεία στέγη στο οινοποιείο, παραπέμποντας στον Διόνυσο και την ακολουθία του.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα της έκθεσης: «Η εξουσία του Διονύσου αναγνωρίζεται όχι μόνο στους χυμούς των καρπών, η κορωνίδα των οποίων είναι το κρασί, αλλά και στα σπέρματα των έμβιων όντων, όπως παρατηρεί ο Αγιος Αυγουστίνος. Ένα κανάτι κρασί, ένα κλήμα, ένας τράγος, ένα καλάθι σύκα και μετά ο φαλλός έτσι περιγράφει ο Πλούταρχος την αρχική απλότητα των διονυσιακών γιορτών […]

»Ενώ όλες οι άλλες θεότητες συνοδεύονται από όντα του ίδιου μ’ αυτές φύλου, ο πιο κοντινός περίγυρος και ακολουθία του Διονύσου αποτελείται από γυναίκες. Ο ίδιος έχει κάτι θηλυκό στη φύση του. Δεν είναι βέβαια αδύναμος, αλλά πολεμιστής και θριαμβευτής. Η αρρενωπότητα του, όμως, γιορτάζει την πιο μεγαλοπρεπή της νίκη στους κόλπους της τέλειας γυναίκας. Walter F. Otto, Dionysus, Mythos und Kultus, 1993».

Την «παλέτα» των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων συμπληρώνουν η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Παπαϊωάννου «Κρυμμένο στο Αιγαίο» και η παρουσίαση «ελληνικό κόσμημα, αρχαϊκά σκεύη» από τον οίκο κοσμημάτων Rich&Co.

Η έκθεση έχει διάρκεια έως τις 30 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024