Με περιορισμένες ζημιές, ύψους 186 εκατ. ευρώ, και με συνεχιζόμενη ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων ολοκλήρωσε το β΄ τρίμηνο του έτους η Eurobank, εμφανίζοντας παράλληλα ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια.

Πιο αναλυτικά, το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 186 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 189 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2014. Τα κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 14,4% στα 222 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 10,7% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ενισχύθηκε στο 17,8% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα.

  • Αποτελέσματα Eurobank β’ τριμήνου 2014

«Η ποιοτική βελτίωση στα αποτελέσματα της Eurobank για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας εφαρμόζεται αποτελεσματικά και ήδη αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

«Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις μειώθηκε περαιτέρω στο 103% και ο σχηματισμός νέων δανείων σε καθυστέρηση συρρικνώθηκε κατά 50% στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο. Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν σημαντικά, τα έσοδα από προμήθειες και τόκους ανέκαμψαν και οι δαπάνες ήταν μειωμένες πάνω από 10% σε ετήσια βάση.»

» Οι βελτιούμενες προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η επιστροφή μας στις διεθνείς αγορές ομολόγων για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας και η πώληση μεριδίου μας στην Eurobank Properties»

» Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 17,8% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα. Τα παραπάνω δεδομένα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το άμεσο μέλλον» κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ