Επιφυλάσσεται η ΕΕ να απαντήσει «καταλλήλως» στο ρωσικό εμπάργκο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα» μετά την ανακοίνωση της «σαφώς πολιτικής απόφασης» της Ρωσίας για την απαγόρευση εισαγωγής των περισσότερων προϊόντων διατροφής από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα» μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ρωσίας για την απαγόρευση εισαγωγής των περισσότερων προϊόντων διατροφής από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.
«Έπειτα από μία πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων, τα οποία ελήφθησαν από την Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα» δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Το 2013, οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 11,8 δισ. ευρώ και αντιστοιχούσαν το 9,9% των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσία.
Τα φρούτα, το τυρί, το χοιρινό κρέας και τα λαχανικά αποτελούν τους τέσσερις κύριους τομείς αγροτικών προϊόντων στις εξαγωγές της ΕΕ προς τη Ρωσία, συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ, το 2013. Ακολουθούν τα αλκοολούχα ποτά (725 εκατομμύρια ευρώ) και το κρασί (595 εκατομμύρια ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]

