Διαφωνία τρόικας-κυπριακής κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους επικεφαλής της τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Με βάση το κυπριακό μνημόνιο η κύρια κατοικία εξαιρείται από τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι και την εφαρμογή του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, η οποία θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους επικεφαλής της τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων.
Με βάση το κυπριακό μνημόνιο η κύρια κατοικία εξαιρείται από τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι και την εφαρμογή του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, η οποία θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Σημείο τριβής ωστόσο παραμένει η υπό προϋποθέσεις προσφυγή στα δικαστήρια την οποία διεκδικεί η κυπριακή πλευρά με τους ΔΝΤ-ΕΕ -ΕΚΤ να ισχυρίζονται ότι αυτό που ζητείται δεν ισχύει σε καμιά άλλη χώρα διεθνώς.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, και οι επικεφαλής της τρόικας μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο υπουργείο Οικονομικών για το επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Το θέμα αυτό είναι το μοναδικό που εκκρεμεί και αν δεν κλείσει θα τεθεί ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και των επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ συνεχίζονται από το πρωί της Παρασκευής επί όλων των θεμάτων, ώστε να κλείσει εντός της ημέρας η πέμπτη επικαιροποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος – Βρέθηκαν κάλυκες

