Συστέγαση των ασφαλιστικών ταμείων προωθεί το υπουργείο Εργασίας
Τη συστέγαση των των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την ενοποίηση των δομών τους προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου δικτύου για τις υπηρεσίες των ταμείων που διατηρούν υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις, όπως το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Τη συστέγαση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την ενοποίηση των δομών τους προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου δικτύου για τις υπηρεσίες των ταμείων που διατηρούν υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις, όπως το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει εντολή για τη συγκρότηση ομάδας μηχανικών η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο συστέγασης για επτά νομούς της χώρας. Το σχέδιο αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας, έως το τέλος του μήνα.
Η συστέγαση, σε επίπεδο δήμων, αφενός θα εξυπηρετεί τους πολίτες, αφετέρου θα μπορούσε να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες των ταμείων και να απελευθερώσει την ακίνητη περιουσία τους για αξιοποίηση.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει επανειλημμένα εκφραστεί κατά του κατακερματισμού του ασφαλιστικού συστήματος και στην αναγκαιότητα της ενοποίησής του. «Συντηρούσαμε για χρόνια, ένα κατακερματισμένο σύστημα με δαπάνες πολλών εκατομμυρίων, και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ οι λύσεις ήταν μπροστά μας. Δεν τις βλέπαμε ή δεν θέλαμε να τις δούμε» είχε δηλώσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας