Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον 2.251 εργαζομένων στην Alitalia
Το μέλλον 2.251 εργαζομένων της Alitalia κρίνεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας. Η αεροπορική εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή της να αγοράσει το 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia, ζητώντας όμως να μειωθεί το προσωπικό της. Τα ιταλικά συνδικάτα εναντιώνονται στο ενδεχόμενο απολύσεων και η κυβέρνηση Ρέντσι παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο σε αναζήτηση λύσης.
Το μέλλον 2.251 εργαζομένων της Alitalia κρίνεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας.
Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, δήλωσε ότι ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι την Δευτέρα.
Η αεροπορική εταιρία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή της να αγοράσει το 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia, ζητώντας όμως να μειωθεί το προσωπικό της.
Τα ιταλικά συνδικάτα εναντιώνονται στο ενδεχόμενο απολύσεων και η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο σε αναζήτηση λύσης.
Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει ενδεχόμενο να «σωθούν» 1.000 θέσεις εργασίας με πρόσληψη ή μετάταξη των εργαζομένων σε άλλες εταιρίες.
Μια πρώτη πρόταση αφορούσε την πιθανή ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των αεροδρομίων της Ρώμης, αλλά φαίνεται να έχει απορριφθεί.
Πηγές ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης μέρους των υπεράριθμων εργαζομένων της Alitalia από τα ιταλικά ταχυδρομεία.
Τα χρέη της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ανέρχονται, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: «Ενδέχεται να υπάρξει πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν το Σαββατοκύριακο
- Γιορτή σήμερα 4 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Ανεστίδης στο in μετά τη δικαίωση: Ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο γιατί έδειξα τη σαπίλα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τραμπ θα πάει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – Εκεί «θα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα» λέει ο Ρούμπιο



