Πιέσεις για επιτάχυνση της κεφαλαιακής θωράκισης της Τράπεζας Κύπρου
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας Κύπρου ζητά η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου θέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη Διοίκηση του ιδρύματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με νέα αυστηρή επιστολή προς την Τράπεζα Κύπρου, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ζήτησε να προωθηθεί αμέσως η διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου, με ελάχιστο όριο το 1 δισ. ευρώ.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας Κύπρου ζητά η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου θέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη Διοίκηση του ιδρύματος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κυπριακά ΜΜΕ με νέα αυστηρή επιστολή προς την Τράπεζα Κύπρου, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ζήτησε να προωθηθεί αμέσως η διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου, με ελάχιστο όριο το 1 δισ. ευρώ.
Με την επιστολή η κυρία Γιωρκάτζη δίδει διορία έως την προσεχή Παρασκευή για να ληφθούν αποφάσεις, ενώ θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Αυγούστου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διατίθεται ακόμη και να παύσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στις υποδείξεις της, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εξουσίες που τις δίνει η νομοθεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου


