Πέθανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος. Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής 'Αμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.
Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος. Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.
Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, για την οποία βασανίστηκε και φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανήλθε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής στολίσκου ναρκοπολέμου, Διευθυντής Β’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Αρχηγός Στόλου.
Στις 22 Δεκεμβρίου 1986 επελέγη αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το ΚΥΣΕΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 17 Ιουλίου 1989, οπότε αποστρατεύθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987 αφορμή για την οποία ήταν η έξοδος του τουρκικού σκάφους «Χόρα» στο Αιγαίο.
Τον Οκτώβριο του 1993 διορίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, διοικητής της ΕΥΠ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1996 οπότε αποστρατεύθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
- Live streaming: Ρέθυμνο – Ολυμπιακός
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας