Γεύση και πλάνα από το «Athens Technopolis Jazz Festival»
Η αρμονία των τζαζ ήχων «τραβούσε» νεανικά αυτιά από την Πειραιώς δίνοντας, παράλληλα, μια άλλη δυναμική στο Γκάζι μέσα από ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων. Οι σαγηνευτικές μελωδίες δημιουργούσαν ένα κλίμα μακριά από την καθημερινότητα, που θύμιζε νησί με τις ανεπιτήδευτες εμφανίσεις και τις μπύρες να πηγαινοέρχονται.
Η συχνή μουσική εναλλαγή και η αμεσότητα των καλλιτεχνών επί σκηνής έσπαγαν τη μονοτονία δίνοντας πάσα στην αμεσότητα. Οι νεανικές εμφανίσεις πρωταγωνιστούσαν με το κέφι και την προσέλευση να αγγίζουν υψηλά επίπεδα.
Η εμφάνιση που ξεχώρισε την Πέμπτη ήταν εκέινη της Tamuz Nissim που με ζεστή και εκφραστική φωνή, έδωσε δροσιά και ευαισθησία στη τζαζ. Το ρομαντικό και ερωτικό στοιχείο έκλεψαν την παράσταση, όπως και το πιάνο που υπενθύμιζε τη συναισθηματική παντοδυναμία της ήρεμης τζαζ.
Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστρια από το Τελ Αβίβ έχει δώσει ήδη εξαιρετικά δείγματα της τέχνης της μέσα από διάφορα projects και με τον πρώτο της δίσκο, «The Music Stays In A Dream», που κυκλοφόρησε πέρσι.
Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσει κανείς τον σπουδαίο τούρκο σαξοφωνίστα, Ilhan Ersahin , με τον οποίο θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ την Κυριακή. Η γκάμα της μουσικής του ενασχόλησης καλύπτει από την παραδοσιακή τούρκικη και τσιγγάνικη μουσική ως τη σύγχρονη electronica. Είναι ένας μουσικός που εξερευνεί το βυθό της τζαζ βγάζοντας στην επιφάνεια την ανατολίτικη όψη της με χορευτικές πινελιές.
Το «Athens Technopolis Jazz Festival» αναδεικνύοντας τις ποικίλες πτυχές της τζαζ, εισέρχεται κατά κάποιο τρόπο στην καρδιά διαφόρων πολιτισμών και τάσεων. Δυτική και ανατολίτικη, σύγχρονη και κλασική, ήρεμη και χορευτική τζαζ, δίνουν το παρών με τα μουσικά όργανα να εναλλάσσονται σαν κινηματογραφικά ενσταντανέ και το μουσικό «ταξίδι» να ανοίγει σε κάθε γούστο την αγκαλιά του.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
Σάββατο 31 Μαΐου
21.00 – 22.00 Reis / Demuth / Wiltgen (Λουξεμβούργο)
22.00 – 23.00 Lama Trio (Πορτογαλία)
23.00 – 00.00 Symmetry (Κύπρος)
Κυριακή 1 Ιουνίου
21.00 – 22.00 Niccolo Faraci (Ιταλία)
22.00 – 23.00 OakTree (Βέλγιο)
23.00 – 00.00 Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions (Τουρκία)
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνα: 210 3475518, 210 3453548
- Υποκλοπές: Σκληραίνει τη γραμμή ο Ανδρουλάκης – Οι επόμενες κινήσεις μετά την επιστολή σε όσους «σιωπούν»
- Είναι μεγάλη ανάγκη, ο Πάρης που βασανίζεται στο κλουβί του, να βρει οικογένεια
- Η επόμενη μέρα του Ντέβον Χολ: Η πρόταση των 2.500.000 ευρώ ετησίως και το ενδιαφέρον της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που επιχείρησε να χρηματίσει αστινομικούς για να γλιτώσει τις κλήσεις
- Ήβη Αδάμου: Το τέλος της συνεργασίας της με τον Νίκο Οικονομόπουλο και το μήνυμα
- Καρδίτσα: Ομολόγησε ένας από τους συλληφθέντες της δολοφονίας του τραγουδιστή



