Πρόθυμη να στηρίξει τις αποφάσεις της ΕΚΤ η Bundesbank
Πρόθυμη να στηρίξει τα μέτρα ανάσχεσης του χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη που αναμένεται να λάβει στις 5 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εμφανίζεται η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank). Kεντρικής σημασίας για την απόφαση της Bundesbank θα είναι οι προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ το 2016.
Πρόθυμη να στηρίξει τα μέτρα ανάσχεσης του χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη που αναμένεται να λάβει στις 5 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εμφανίζεται η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα η Bundesbank είναι ανοικτή στην υποστήριξη ακόμη και επιθετικών πολιτικών της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων στις overnight τραπεζικές καταθέσεις, της χορήγησης μακροπρόθεσμων δάνειων και της εξαγοράς τιτλοποιημένων δανείων.
Ωστόσο, κεντρικής σημασίας για την απόφαση της Bundesbank θα είναι οι προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ το 2016. Αν αυτές οι προβλέψεις αναθεωρηθούν προς τα κάτω τότε θα συναινέσει στη λήψη μέτρων περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Τέλος, στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η γερμανική στατιστική υπηρεσία καταδεικνύουν πως ο πληθωρισμός στη χώρα κινήθηκε ανοδικά τον Απρίλιο, αλλά υποχώρησε σε μηναία βάση. Συγκεκριμένα ο τιμάριθμος αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο, αν και υποχώρησε κατά 0,2% σε σχέση με τον Μάρτιο 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
- Βρετανία: Γιατί χάνουν ενισχύσεις οι αγρότες – Το νέο σύστημα




