Νιγηρία: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Μπόκο Χαράμ
Έτοιμη για διάλογο με τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 μαθητριών που έχουν απαχθεί, δήλωσε η κυβέρνηση της Νιγηρίας. Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Νιγηρίας ζήτησε από το Κοινοβούλιο να παραταθεί για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις επαρχίες στα βορειοδυτικά της χώρας, εξαιτίας των επιθέσεων των ισλαμιστών.
Έτοιμη για διάλογο με τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 μαθητριών που έχουν απαχθεί, δήλωσε η κυβέρνηση της Νιγηρίας.
Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Ειδικών Καθηκόντων, Τανίμου Τουράκι, είπε ότι εάν η Μπόκο Χαράμ είναι ειλικρινής, τότε ο ηγέτης της Αμπουμπακάρ Σεκάου θα πρέπει να στείλει ανθρώπους που εμπιστεύεται για να συναντηθούν με την επιτροπή συμφιλίωσης.
Τη Δευτέρα, η Μπόκο Χαράμ είχε ζητήσει την απελευθέρωση κρατουμένων ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των κοριτσιών.
Οι μαθήτριες απήχθησαν τον προηγούμενο μήνα από σχολείο στη βορειο-ανατολική Νιγηρία.
Χθες, Δευτέρα, βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα που δείχνει δεκάδες από τις μαθήτριες αυτές να προσεύχονται. Συγγενείς αναγνώρισαν κάποια από τα κορίτσια.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Νιγηρίας ζήτησε από το Κοινοβούλιο να παραταθεί για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις επαρχίες στα βορειοδυτικά της χώρας, εξαιτίας των επιθέσεων των ισλαμιστών.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ πέρυσι τον Μάιο στις περιοχές Ανταμάουα, Μπόρνο και Γιόμπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
