Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να πετύχετε τον σωστό φωτισμό στο σπίτι σας

Πώς να πετύχετε τον σωστό φωτισμό στο σπίτι σας

Πριν καταλήξετε στο φωτιστικό της αρεσκείας σας συνυπολογίστε δυο βασικούς παράγοντες: Το τεχνικό κομμάτι. Η «ποσότητα του φωτός» πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μας χωρίς να δημιουργεί εντάσεις ή θολότητα στο χώρο. Όταν βρισκόμαστε σε ένα κατάστημα είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το αν ένα φωτιστικό σώμα είναι ιδανικό για το σπίτι μας, καθώς πάντα βρίσκονται […]

Πριν καταλήξετε στο φωτιστικό της αρεσκείας σας συνυπολογίστε δυο βασικούς παράγοντες:
Το τεχνικό κομμάτι.
Η «ποσότητα του φωτός» πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μας χωρίς να δημιουργεί εντάσεις ή θολότητα στο χώρο. Όταν βρισκόμαστε σε ένα κατάστημα είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το αν ένα φωτιστικό σώμα είναι ιδανικό για το σπίτι μας, καθώς πάντα βρίσκονται κοντά και άλλα φώτα που επηρεάζουν την οπτική μας. Εκεί αναφέρουμε στον πωλητή τα τετραγωνικά του χώρου για τον οποίο προορίζεται ώστε να μπορέσει να μας οδηγήσει σε επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες μας, άλλα και το φωτεινό αποτέλεσμα που επιθυμούμε να έχουμε. Τέλος, η κατανάλωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την επιλογή μας με τους λαμπτήρες LED τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους, αφήνοντας πίσω λαμπτήρες πυράκτωσης και φθορισμού.
Το αισθητικό κομμάτι.
Το φωτιστικό είναι αναπόσπαστο τμήμα της διακόσμησης του χώρου μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνάδει με το γενικότερο ύφος των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το πιο όμορφο φωτιστικό μπορεί να χάνει όλη την αισθητική αξία αν συμπεριληφθεί σε ένα ξένο γι αυτό διακοσμητικό περιβάλλον. Αν το γενικότερο στυλ του σπιτιού μας είναι minimal αποφύγετε τα νεοκλασικά επίχρυσα κρεμαστά που φέρνουν στο νου περασμένες δεκαετίες. Αντίθετα σε ένα κλασικό σπίτι με βαριά επίπλωση πρέπει να αποφύγουμε τα σκανδιναβικού τύπου φωτιστικά. Από την άλλη μεριά όμως έναςκλασικός πολυέλαιοςαποτελεί εξαίρεση, καθώς μπορούμε να τον συναντήσουμε σε κάθε είδους στυλ να συνυπάρχει αρμονικά μέσα στο χώρο.
*Ευχαριστούμε για τις συμβουλές τον κ. Θανάση Κονανδρέα

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024