Πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές εναντίον της εξόρυξης χρυσού
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους οργανωτές της, «από την πρώτη αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητά τους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και συνέχισαν πεζή μέχρι τα μπλόκα της αστυνομίας, έξω από το εργοτάξιο και από τα γραφεία της εταιρίας, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων

