Ποια ονόματα συζητώνται για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ
Έως τα μέσα Απριλίου προγραμματίζεται να έχει συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσει το ευρωψηφοδέλτιο. Ήδη, το κόμμα βρίσκεται σε αναβρασμό για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη λίστα των 42 υποψηφίων. Ποια ονόματα συζητώνται.
Έως τα μέσα Απριλίου προγραμματίζεται να έχει συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθορίσει το ευρωψηφοδέλτιο. Ήδη, το κόμμα βρίσκεται σε αναβρασμό για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη λίστα των 42 υποψηφίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, από τα πρώτα ονόματα που έχουν συζητηθεί, φαίνεται πως εκτός του νυν ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στη μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να ριχθούν τρεις βουλευτές, η Σοφία Σακοράφα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι οποίοι θα παραιτηθούν αν κατέλθουν στη μάχη του σταυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις βουλευτές έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται στη διάθεση του κόμματος.
Μεταξύ των ονομάτων που συζητιούνται -εκτός ΣΥΡΙΖΑ- είναι οι πανεπιστημιακοί Δ. Χριστόπουλος, Σ. Ρομπόλης, Κ. Βεργόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, οι συνταγματολόγοι Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος, ενώ έχουν προταθεί και οι Α. Λιάκος και Η. Νικολακόπουλος. Ακόμη ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κ. Αρσένης.
Υποψήφιοι θα είναι και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ο Γ. Μηλιός, Α. Καλύβης, Α. Νταβανέλλος και Σ. Παπαδόγιαννη. Τη λίστα θα πλαισιώσουν και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως Ε. Πορτάλιου, Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, Δέσποινα Σπανού, Ολγα Αθανανίτου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Χρήστος Στάικος, Χρήστος Λάσκος, Πάνος Τριγάζης, Χάρης Γολέμης, Γιάννης Μπουρνούς, Στέλιος Παππάς, Λουκάς Αξελός, Γιάννης Τόλιος, Κώστας Λαπαβίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αλέξης Μπένος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ζωή της Κάρα Ντελεβίν άλλαξε ριζικά όταν αποφάσισε να σταματήσει το αλκοόλ – «Άξιζε κάθε δευτερόλεπτο»
- e-EΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα και εφάπαξ καταβάλλονται ως 6 Μαρτίου
- Αμφίβολος για το δεύτερο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο ο Ρογκαβόπουλος
- ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών για Ενιαίες Αιτήσεις Ενισχύσεων 2024 και 2025
- Δίκτυο αποχέτευσης: Επιδότηση έως 1.300 ευρώ για σύνδεση
- Τέμπη: Αγρυπνία στις εστίες του ΑΠΘ για τα 57 θύματα της τραγωδίας

