Αποκλειστικά νέες οφειλές θα αφορά η ρύθμιση για το συμψηφισμό ΦΠΑ
Αποκλειστικά νέες οφειλές θα αφορά η ρύθμιση για το συμψηφισμό του ΦΠΑ που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών στη Βουλή. H ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, αλλά θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται εφεξής με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες.
Αποκλειστικά νέες οφειλές θα αφορά η ρύθμιση για το συμψηφισμό του ΦΠΑ που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.
Σήμερα ο συμψηφισμός γίνεται αποκλειστικά για οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης. Η νέα διάταξη θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες στο Δημόσιο θα μπορεί να συμψηφίζεται με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που τους οφείλουν φορείς και οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, η ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, αλλά θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται εφεξής με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα
- LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο

