Πέθανε ο βιρτουόζος του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία
Ο ισπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, Αλχεθίρας. Ο Πάκο ντε Λουθία γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1947 στην Ανδαλουσία για να γίνει ένας καινοτόμος κιθαρίστας και συνθέτης διεθνούς εμβέλειας. Eκσυγχρόνισε το φλαμένκο συνδέοντάς το με την τζαζ, αντλώντας την έμπνευσή του από ποκίλους μουσικούς ορίζοντες.
Ο ισπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Πάκο ντε Λουθία γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1947 στην Ανδαλουσία για να γίνει ένας καινοτόμος κιθαρίστας και συνθέτης διεθνούς εμβέλειας.
Eκσυγχρόνισε το φλαμένκο συνδέοντάς το με την τζαζ, αντλώντας την έμπνευσή του από ποκίλους μουσικούς ορίζοντες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Για τον κίνδυνο «κατοχής» του, κάνει λόγο ο Μακρόν
- Γιορτή σήμερα 24 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]
- Ισραήλ: Ο Σμότριτς ζητά αλλαγή συνόρων με τον Λίβανο – «Να φτάσουμε στον ποταμό Λιτάνι»
- Η Μπαρτσελόνα κοντά στην απόκτηση του Μάικ Τζέιμς: «Υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον παίκτη»
- Κώστας Αρβανίτης: Στην ευρωβουλή αναφορά πολίτη κατά του νόμου Κεραμέως για το 13ωρο





