Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή από Ρομά
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν το πρωί έλληνες ρομά, προκειμένου να συναντηθούν με στελέχη της κυβέρνησης και να αιτηθούν εργασία, πρόσβαση στην υγεία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν το πρωί έλληνες ρομά, προκειμένου να συναντηθούν με στελέχη της κυβέρνησης και να αιτηθούν εργασία, πρόσβαση στην υγεία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Οι συγκεντρωμένοι ρομά από όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα, όπως «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» και «Δώστε μας ό,τι μας ανήκει», στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.«Η πορεία μας είναι ελληνική και ειρηνική. Θέλουμε νόμιμη εργασία πρώτα και κατά δεύτερον θέλουμε στέγη» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος των ελλήνων ρομά, Θύμιος Δημητρίου.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Χριστίνα Χαλιλοπούλου ανέφερε: «Ήρθαμε να ενώσουμε εδώ τη φωνή των ελλήνων τσιγγάνων, για να διεκδικήσουμε νόμιμα τα δικαιώματά μας, να εργαζόμαστε νόμιμα και να προσφέρουμε έσοδα στο κράτος».
«Ζητάμε τα δικαιώματά μας, τα εργατικά, αλλά και το δικαίωμα στη στέγαση και την παιδεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος ομάδας ρομά από την Αχαΐα, Θωμάς Λάμπρος.
Σε ανακοίνωσή τους, οι έλληνες ρομά σημειώνουν: «Είμαστε στην Ελλάδα πάνω από 300.000 ρομά και παλεύουμε για την επιβίωσή μας, όπως κάθε Έλληνας, αλλά εμείς το μεροκάματο το βγάζουμε στον δρόμο και όχι από κάποιο γραφείο».
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, επιτροπή εκπροσώπων των ρομά εισήλθε στη Βουλή για να θέσει τα αιτήματά τους, ενώ, όπως ανέφεραν, αντίστοιχη επιτροπή θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατερίνη: Ξεπερνά τα 140.000 ευρώ η λεία της σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή»
- Το όνομα του Άρη ακούστηκε στο Χιούστον του Τέξας (pic)
- Με σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα το Πάσχα – Ο Γολγοθάς της μικρής Αλεξίας 7 χρόνια μετά – Τι λένε στο in οι γονείς της
- Ιράν: Χωρίς νόημα οι διαπραγματεύσεις αν το Ισραήλ συνεχίσει τις επιθέσεις στον Λίβανο
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είπε ό,τι δεν είπαν οι ηγέτες για το «ένας πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»
- Akylas: Σε ποια γνωστή σειρά θα κάνει guest εμφάνιση

