«Realism», ένα ξεκαρδιστικό «παιχνίδι» του Άντονι Νίλσον
Η παράσταση θα παίζεται μέχρι το Πάσχα στο Faust, τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Αντώνης Πέρης και τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Φωτιάδη. Τους δεκατέσσερις χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι Μαρία Καβουκίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Εύη Λοβέδου και Αγγελική Μαρίνου.
Πρόκειται για ένα αισιόδοξο έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τοποθετεί στο επίκεντρο της προσοχής την καθημερινή απόρριψη και τις ανασφάλειες, ενώ εντάσσει στο πλάνο και την ύπουλη σύμπραξη παρελθόντος – παρόντος.
Το «Realism» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2006 από το Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας και από τότε παρουσιάζεται με επιτυχία σε διάφορα θέατρα του Λονδίνου και της υπόλοιπης Αγγλίας. Ο Άντονι Νίσλον έγινε γνωστός στην Ελλάδα μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες «Ψέμα στο Ψέμα», «Stitching» και «Penetrator».
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Στιούαρτ, ένας 30άρης μικροαστός, αποφασίζει ένα Σάββατο πρωί να περάσει τη μέρα του μες στο σπίτι για να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Το φρούριό του όμως δέχεται ανελέητη επίθεση από ένα πλήθος πραγματικών και φανταστικών προσώπων. Οι φίλοι του, ένα ροκ γκρουπ, οι παλιές του σχέσεις, ένας υπάλληλος τηλεμάρκετινγκ, η μητέρα του, ένα τηλεοπτικό πάνελ γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, παιδικές αναμνήσεις και φοβίες για το μέλλον περνούν μπροστά από τα μάτια ή το μυαλό του Στιούαρτ, υποχρεώνοντάς τον τελικά να συνομιλήσει μαζί τους, να παίξει, να διαφωνήσει, να ενταχθεί.
Διανομή (αλφαβητικά):
Εύη Δοβέλου
Μαρία Καβουκίδου
Παναγιώτης Κατσώλης
Χρήστος Κοντογεώργης
Αγγελική Μαρίνου
Συντελεστές
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Αϊβαλάκη
Κάθε Τετάρτη έως Κυριακή στο Faust
Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 9μμ
Κυριακή στις 8μμ
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό : 12 ευρώ
Μειωμένο : 10 ευρώ
Γενική είσοδος Τετάρτη και Πέμπτη : 8 ευρώ
Καλαμιώτου 11 – τηλ. 2103234095
- Βενεζουέλα: Ο Λευκός Οίκος εστιάζει στον αποκλεισμό της παρότι υπάρχουν ακόμη «στρατιωτικές επιλογές»
- Σενεγάλη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ανατροπή σκάφους με μετανάστες
- Ο Τραμπ εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» ακόμα και στα «αποβράσματα της ριζοσπαστικής αριστεράς»
- Ρωσία: Η αεράμυνα κατέρριψε 25 ουκρανικά drones που κατεθύνονταν στη Μόσχα
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα